Kaş’ta Gezilecek Yerler
KAŞ'TA GEZİLCEK YERLER

Kum, güneş, tarih ve eğlence denildiğinde ülkemizde akla gelen en popüler rotasyonlardan biri Kaş’tır. Akdeniz sahillerinin ve Antalya’nın keyifli doğasıen önemli tatil bölgelerinden biridir. Kaş’ta hem gezip göreceğiniz çok sayıda yer hem de eğlenceye doyacağınız pek çok aktivite imkanı bulunur.

Kaş Hakkında

Kaş’ın tarihi binlerce yıl öncesine, antik döneme dayanır. Antik dönemdeki ismi Antiphellos olan ilçenin tarihi mirası çok zengindir ve turistleri keşfe davet eder. Cazibesi yalnızca tarihi zenginliklerle sınırlı olmayan Kaş aynı zamanda bakir doğası ile de çok çarpıcı güzellikler barındırır. Parlak güneş, plajlar, kristal berraklığındaki masmavi deniz ve yemyeşil bir ortam dinlenip yenilenmeniz için birebirdir. Kaş konum olarak ise Antalya merkeze 127 km uzaklıkta; Likya ile Karia arasındaki bölgededir. Kaş’ta gezilecek popüler 10 yer;

  1. Kaputaş Plajı
  2. Simena Kaleköy Limanı
  3. Antiphellos Antik Kenti Tiyatrosu
  4. Hidayet Koyu
  5. Büyük Çakıl Plajı
  6. Aslanlı Lahit
  7. Patara Antik Kenti
  8. Kaş Marina
  9. Kalkan
  10. Saklıkent Kanyonu

Kaş Gezilecek Yerler Listesi

Kaş’ta gezilecek yerler listesi ünlü plajlardan mucizevi doğal güzelliklere, antik kentlerden müzelere kadar birçok cazibe noktasını kapsar.

1. Kaputaş Plajı

Kanyon ağzında orijinal dokusunu korumuş olan Kaputaş Plajı sadece Kaş’ın değil Türkiye’nin en etkileyici plajları arasında yer alır. Dibi görünen masmavi deniz ile sarı kumların huzurlu görüntüsü bile son derece cezbedicidir. Halk plajı olan Kaputaş Plajı’na giriş ücretsizdir.

2. Simena Kaleköy Limanı

Kaş-Demre arasında yer alan Simena Kaleköy Limanı antik bir kentin izlerini taşır. Antik Likya kenti olan Kaleköy özellikle kalesi, Simena antik kenti, dondurması ve masmavi denizi ile ünlüdür.

 

3. Antiphellos Antik Kenti Tiyatrosu

Kaş merkezde binlerce yıl öncesinden kalan tarihi kalıntıları incelemek için rotanızı Antiphellos Antik Kenti’ne çevirebilirsiniz. Antik kentteki en ilgi çekici yapı ise denize bakacak şekilde inşa edilmiş olan Helenistik tiyatro. Giriş ise ücretsiz.

4. Hidayet Koyu

Kaş merkeze 2,5 km uzaklıkta Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan Hidayet Koyu ziyaretçilerini en çok bakir ortamı ile büyüler. Taşlı küçük bir kumsalı olan koyda günlük hayattan tamamen uzak hissetmenin huzurunu yaşayabilir, bol bol yüzüp dinlenebilirsiniz.

5. Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl Plajı çakıl taşlı plajı, bozulmamış doğası ve masmavi berrak denizi ile Kaş’ta denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Kaş merkezin 17 km doğusunda bulunan ünlü plaja giriş ücretsizdir.

 

6. Aslanlı Lahit

Kaş’ın simgesi olup bir çınar ağacının gölgesinde ziyaretçilerini ağırlayan Aslanlı Lahit milattan önce 4. yüzyılda yapılmıştır. Likyalılardan kalan ve minyatür bir eve benzeyen Aslanlı Lahit Uzunçarşı Sokağı’nın sonundadır.

7. Patara Antik Kenti

Kalkan ve Fethiye arasındaki Gelemiş Köyü’nde yer alan Patara Antik Kenti Likya’dan kalma en eski ve önemli miraslar arasındadır. Bir dönem Likya’nın lider şehri konumuna geçen antik kentte Helenistik ve farklı dönemlere uzanan çok sayıda tarihi yapı bulunur.

 

8. Kaş Belediyesi Halk Plajı

Çukurbağ Yarımadası’ndaki Kaş Belediyesi Halk Plajı restoran, çocuk parkı, kafe gibi birimleri de içeren ve girişi ücretsiz olan bir bölgedir. Masmavi denizinin yanı sıra büyük ve temiz plajı ile de turistik açıdan cazibelidir.

 

9. Akçagerme Plajı

Kaş merkezden yalnızca 4 km uzaklıkta yer alan Akçagerme Plajı Kaş-Kalkan yolu üzerindedir. Çocuklu ailelerin favorileri arasında bulunan plaj kumlu ve halka açıktır. Aynı zamanda kayalık kıyıları ve sığ denizi ile de ünlüdür.

10. Aperlai Antik Kenti

Dar-uzun bir koyun hemen başında yer alan Aperlai Antik Kenti tarihi keşiflere odaklı bir seyahat yapıyorsanız ideal bir gezi noktasıdır. Sıçak Yarımadası’ndaki tipik Lidya liman kentlerinin minyatür bir örneğini yansıtır ve çok sayıda lahit ile tarihi kalıntı barındırır.

 

11. Çınarlar Plajı

Turkuaz-mavi renkli berrak denizi, serin kaynak suları ile Küçük Çakıl Plajı’nın en büyüleyici noktalarından biri Çınarlar Plajı’dır. Kayalıklar üzerindeki platformlarda yer alması ve plajının küçük olması öne çıkan özellikleri arasında bulunur. Ayrıca tesislerde bar ve restoran da yer alır. Giriş ise ücretlidir.

12. İnceboğaz Plajı

Girişi ücretsiz olan ve Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan İnceboğaz Plajı küçük çakıl taşlı, bakımlı, cıvıl cıvıl ve huzurlu bir halk plajıdır. Yakınlarında çarşı da bulunan plajın özelliklerinden bir diğeri ise bakir yapıdaki huzurlu doğal ortamıdır.

 

13. Küçük Çakıl Plajı

Kaş’ta gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz bir diğer Akdeniz plajı ise Küçük Çakıl Plajı’dır. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz plajın boyutu 10 metredir ve merkezde kayalıklar arasına saklanmış bir cennete benzer. Ayrıca deniz kaynak sularından ötürü biraz serindir.

14. Kaş Marina

Akçagerme Plajı ile Kaş merkez arasında ziyaret edebileceğiniz en cezbedici noktalar arasında Kaş Marina da bulunur. Masmavi denizin üzerindeki yatların görünümü ile Kaş’ın en karakteristik karelerinden biri ortaya çıkar. Turizmi canlandıran marina mağazalar, restoranlar ve aktivite alanları ile donatılmıştır.

 

15. Gömbe Yaylası

Kaş’ın sıcak yaz aylarında serinlemek için rotanızı çevirebileceğiniz adreslerden bir diğeri de Gömbe Yaylası’dır. Kaş’a göre 70 km güneyde kalan Gömbe Yaylası, Yumrulu Dağı’ndadır. Yol boyunca harika ormanlar, dağ manzaraları ve doğal güzellikler size eşlik eder.

16. Narr Plajı

Küçük Çakıl Plajı’nın biraz ilerisinde, falezlerin üzerine inşa edilmiş olan Narr Plajı da Kaş gezilecek yerler arasındadır. Serin sulara kendinizi bırakıp tesislerdeki kaliteli hizmetlerden faydalanabilir, sakin ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Giriş ücretlidir.

 

17. Pınar Kürü

Kayalıklardan ya da iskeleden denize girip tertemiz berrak suların ve parlak güneşin keyfini sürebileceğiniz yerlerden biri de Fırnaz Köyü’ndeki Pınar Kürü’dür. Kaş’ta gezilecek yerler arasında bulunan Pınar Kürü bakir alanlarda vakit geçirmeyi seviyorsanız çok ideal bir tatil noktasıdır. Ayrıca bölgede küçük bir taşlık plaj ile salaş bir tesis de vardır.

18. Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’na yakın bir konumda olan Seyrek Çakıl Plajı yeşil ve mavinin ahengine şahitlik edebileceğiniz en güzel alanlardan biridir. Doğal güzellikleri ve turkuaz rengi deniziyle öne çıkan küçük plaj yol kenarındadır.

 

19. Fırnaz Koyu

Taşlık koyuna muhteşem manzaraların eşlik ettiği meşhur Kaş güzelliklerinden biri de Fırnaz Koyu’dur. Suyu çok temizdir ve Yeşilköy’e yakındır. Bölgede dalış yaparak su altını keşfedebilir, çamur banyosu ile eğlenceli anlar deneyimleyebilirsiniz.

 

20. Kalkan

Kaş merkezden yaklaşık 36 km uzaklıktaki Kalkan özellikle yakınlarındaki Patara Plajı, Kaputaş Plajı, Büyük Çakıl Plajı, mağaralar, antik kentler, koylar, tekne turları ve villaları ile meşhurdur. Plajları genellikle çakıl taşlı olup suları çok berraktır.

21. Saklıkent Kanyonu

Girişi ücretli olan Saklıkent Kanyonu hem Kaş hem Türkiye genelindeki en etkileyici doğal yapılardan biridir. Kaş merkeze yaklaşık 63 km uzaklıkta yer alır. İrili ufaklı pek çok mağarayı da barındıran ve milli park ilan edilen kanyonun buz gibi sularında yürüyebilir, etrafı keşfe dalabilir hatta rafting yapabilirsiniz.

 

22. Üçağız

Simena Kalesi yakınlarındaki Üçağız Köyü Kaş’ta gezilecek yerler arasında olup görülmeye değer güzelliklere ev sahipliği yapar. Eski zamanlarda Rum balıkçı köyü olan Üçağız’da pek çok tarihi kalıntı yer alır. Küçük taş ve ahşap evler ile restoranlar ise bölgeye has bir ambiyans yaratır.

23. Batıkşehir

Simena Antik Kenti’ne 1 km uzaklıktaki Batıkşehir aynı zamanda Kekova Adası olarak da geçer. 2. yüzyılda meydana gelen depremler sonrasında sular altında kalan Batıkşehir’de bazı batık yapılar bugün bile çıkarılmaktadır. Kekova tekne turları ile de antik bölgeyi gezme şansı bulabilirsiniz.

24. Likya Uygarlıkları Müzesi

Bölgede yaşamış olan Likya uygarlıklarına turistlerin ilgisi yoğundur. Kaş gezilecek yerler listesinde bulunan Likya Uygarlıkları Müzesi Demre’deki Andriake Örenyeri’ndedir ve Likya Uygarlıkları hakkında detaylı bilgi sunar. Müzede o dönemden kalmış nadide eserleri de inceleyebilirsiniz. Giriş ücretlidir.

25. Demre

Kaş’ın doğusunda yer alan Demre antik ismiye Myra olarak anılır. Likya’nın önde gelen şehirlerinden biri olduğu için bölgede çok sayıda tarihi kalıntıya rastlamanız mümkündür. Demre’ye gitmeye karar verirseniz Kaya Mezarları, Simena Antik Kenti, Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu gibi ikonik yapıları da ziyaret edebilirsiniz.

 

26. Uzun Çarşı

Halıcıları, antikacıları, hediyelik eşya dükkanları, kuyumcuları ve hareketli enerjisi ile Kaş’ın merkezindeki en popüler yerlerden biri de Uzun Çarşı’dır. Pembe begonviller, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar ve yasemin kokuları ise çarşıya gittiğinizde aklınızda kalabilecek başlıca güzellikler arasındadır.

27. Kral Mezarı

Kaş’ta gezilecek yerler arasında bulunan diğer bir turistik yapı da Kral Mezarı’dır. Uzun Çarşı’nın içinde bulunan anıt Kaş’ın simgesi Aslanlı Lahit olarak da anılır. Tek bloktan oluşan yapının birbirinden eşsiz detaylar içeren mimarisi son derece ilgi çekicidir. İsmi ise lahit kapaklarının iki yanındaki aslan heykellerinden gelir. Lahitin bir kral için yaptırıldığı tahmin edilir.

28. Xanthos Antik Kenti

Kınık Mahallesi’ne bağlı Xanthos Antik Kenti Patara Plajı ve Patara Antik Kenti’ne yakın bir konumda yer alır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne Letoon Antik Kenti ile beraber girmiştir. Likya Uygarlığı hakkında çok değerli kalıntılar ve eserler sunan antik kent tam bir arkeoloji cennetidir.

Hem ideal bir yaz tatili hem de kültür gezisi için ilk duraklarınızdan olan Kaş’ı ziyaret ederek sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

WhatsApp Destek! Whatsapp
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
Özellik Özellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz